Scheidsrechtersvereniging

de Langstraat

Agenda

  

Scheidsrechter gezocht

Heb je een scheidsrechter nodig? Vraag het via twitter en gebruik de hashtag #scheidsrechtergezocht. Dan verschijnt het in de timeline hieronder en kunnen scheidsrechters die een vrij weekend hebben alsnog de groene grasmat betreden.

Word lid van de COVS

Kalender

Verjaardagen

    Er zijn vandaag geen leden jarig

binnenkort jarig:

Sport algemeen 

De herstructurering van de COVS zal per 01-01-2017 geactiveerd worden. De nodige voorbereidingen zijn al getroffen en verder worden er nog enkele puntjes op de i gezet. Dit betekent ook dat ons district per 01-01-2017 zal worden opgeheven en zij kunnen collectief de belangen van onze vereniging samen met onze zusterverenigingen niet meer behartigen. De opzet is dat we dan direct kunnen communiceren met één van de commissieleden en/of portefeuillehouders die in het landelijk orgaan (VCN) zijn gestationeerd. Met wie en hoe dit precies gaat functioneren is nog niet helemaal duidelijk.

 

Uiteraard zullen wij deze veranderingen ook toepassen in ons beleid. De basis van ons beleid is en blijft voornamelijk gericht op onze en toekomstige leden en strookt ook met het algemeen beleid van COVS Nederland. Het feit blijft wel dat het bestaansrecht van de groepen nog steeds onzeker is, omdat een groot aantal, merendeels oudere, scheidsrechters er mee zullen stoppen. Groepen zullen fuseren en/of opgeheven worden. Het is dan ook een belangrijke taak van het bestuur om deze ontwikkelingen goed te blijven volgen.

 

Het bestuur zal dit jaar verder de intensieve contacten met de voetbalverenigingen uit onze regio blijven onderhouden. Inhoudelijk willen we het vooral hebben over de actieve en toekomstige jeugd- en verenigingsscheidsrechters. Wij willen graag de verenigingsscheidsrechters bij onze vereniging betrekken, zonder dat ze weggaan bij hun eigen voetbalvereniging, want die angst bij de voetbalverenigingen bestaat helaas nog steeds. En deze gedachte willen we absoluut weghalen door duidelijke afspraken te maken. Doelstelling is een optimale begeleiding van deze verenigingsscheidsrechters en het tijdig signaleren van eventuele problemen. Hierbij zal zoveel mogelijk actief worden samengewerkt met de portefeuillehouder scheidsrechterszaken van de betrokken voetbalvereniging. Termen zoals, “initiatief”, “de daad bij het woord voegen” en “afspraken nakomen” zijn peilers waarop een goede samenwerking tussen alle partijen stand kan blijven houden.Verder zullen wij uiteraard in het algemeen zo breed mogelijk de belangen van onze leden behartigen. Bovendien streven wij er ieder jaar naar om de volgende punten ook te bewerkstelligen:

 

  • Minimaal het huidige ledenbestand te behouden.
  • Nieuwe scheidsrechters, assistent-scheidsrechters, rapporteurs en begeleiders te werven als lid van de COVS.
  • Het begeleiden van scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en rapporteurs.
  • Ondersteunende activiteiten ten behoeve van onze actieve leden, zoals organisatie van technische avonden en het aanbieden van trainingfaciliteiten door goed opgeleide en gediplomeerde trainers.
  • Ondersteunende activiteiten ten behoeve van onze actieve en niet actieve leden, welke grotendeels worden georganiseerd door de evenementencommissie en de technische commissie.
  • Het beleid van COVS Nederland te volgen en onze medewerking daar aan te verlenen.
  • Het verbeteren van de communicatie met de voetbalverenigingen in ons werkgebied en het vergroten van de naamsbekendheid van COVS “De Langstraat”.
  • Het onderhouden en uitbreiden van de kontakten met zusterverenigingen, voetbalverenigingen, KNVB, districtsbestuur COVS Zuid I (tot 01-01-2017), verenigingsbestuur COVS Nederland en Honk- en Softbalclub “Kickers”.

Het zal duidelijk zijn dat deze doelstellingen alleen waargemaakt kunnen worden met de medewerking van alle leden. Het bestuur controleert en coördineert de verschillende activiteiten welke door de commissies worden georganiseerd. De activiteiten worden over het algemeen goed bezocht en daarom kunnen we wel zeggen dat we een bloeiende vereniging hebben. Het bestuur streeft er komend verenigingsjaar naar om de ingeslagen koers van de afgelopen jaren minimaal te continueren of te verbeteren.

 

Ook het komende seizoen zal continuïteit garant staan voor de kwaliteit en kwantiteit van onze scheidsrechters, assistent-scheidsrechters, begeleiders, rapporteurs en ondersteunende leden. We gaan daarbij voor het beste en maximale resultaat van en voor onze en toekomstige leden. Het bestuur blijft investeren vooral in ideeën en tijd, maar verwacht van onze leden ook een helpende hand, want vele handen maken het werk immers vele malen lichter. Door een sportieve en vooral positieve uitstraling onzerzijds hopen wij dat de leden zich kunnen vinden in dit verenigingsbeleid.

Het bestuur

#COVSlangstraat

Steun de COVS en koop hier

Adverteren
Hardloopaanbiedingen.nl | Dé online hardloopspecialist